Onze poeder-technologieën

We bieden 3D-printoplossingen die materialen kunnen verwerken met behulp van Selective Laser Sintering (SLS)-technologie.

Wij adviseren u graag bij het kiezen van de juiste technologieën!

Selective Laser Sintering (SLS) is een additive manufacturing-proces waarbij een laser wordt gebruikt als warmte- en energiebron om poedervormig materiaal (meestal nylon of polyamide) te sinteren. De laser wordt autonoom uitgelijnd op de juiste punten gespecificeerd door een digitaal 3D-model, waardoor het materiaal wordt verbonden tot een solide structuur.

High Absorption Fluid (HAF) wordt op een poederbed geblazen door piëzo-elektrische printkoppen van industriële kwaliteit tijdens het Selective Absorption Fusion (SAF™) 3D-printproces. Daardoor wordt het gebied definieert waarin het te printen object moet worden geconstrueerd. Vervolgens wordt infraroodstraling (IR) op het poederbed toegepast. Omdat de HAF-bevattende gebieden van het bed een hogere emissiviteit hebben dan het omringende poeder, kunnen ze meer IR-energie absorberen. Hierdoor worden de componenten laag voor laag op een gekozen manier samengesmolten.

Met deze technologieën bieden wij u een grote keuze aan polyamiden, polymeren en elastomeren voor verwerking. Deze kunststoffen voldoen aan een breed scala aan eisen, zoals sterkte, flexibiliteit, elektrische weerstand, hittebestendigheid of chemische bestendigheid.

Voordelen van poeder 3D-printen:

Geen ondersteunende structuren vereist

Uitstekende mechanische eigenschappen

Hoge hittebestendigheid

Ideaal voor complexe geometrieën

Lage kosten per onderdeel

Onze materialen:

Wij kunnen u veel verschillende materialen aanbieden. Lees verder en ontdek ons ruime aanbod.

Materiaal

PA12

De beproefde en robuuste kunststof Polyamide 12 (PA12) wordt gekenmerkt door een hoge stabiliteit op lange termijn en een goede chemische bestendigheid. Op het gebied van poederbedprocessen is het niet alleen het goedkoopste materiaal van vandaag, maar ook biocompatibel volgens EN ISO 10993-1 of USP / Level VI / 121 °C. Naast de hoge processtabiliteit en geschiktheid voor contact met levensmiddelen, maakt dit materiaal de productie mogelijk van uiterst nauwkeurige en maatvaste componenten in reproduceerbare kwaliteit.

  • Polymeerpoeder

    ROLASERIT® PA12

  • Poeder

    Stratasys® PA12 SAF™

Materiaal

PA12 Glas gevuld

Dit baanbrekende poeder, gemaakt van nylon 12 (polyamide 12) gemengd met glasdeeltjes, heeft een uitstekende mechanische sterkte, stijfheid en thermische stabiliteit, waardoor het de perfecte optie is voor hoogwaardige toepassingen. Glasvezels verbeteren de trek- en buigsterkte van het materiaal aanzienlijk, waardoor het grote belastingen en spanningen kan verdragen en het geschikt maakt voor stevige eindgebruiker onderdelen en functionele prototypes. Bovendien garandeert de uitstekende dimensionale stabiliteit een nauwkeurige replicatie van complexe patronen. Superieure hittebestendigheid is een ander voordeel van PA12-glasgevuld poeder, waardoor componenten hoge temperaturen kunnen verdragen zonder de structurele integriteit te verliezen.

  • Poeder

    Evonik INFINAM® PA12-GB

Materiaal

PA12 Vlamvertragend

Thermoplastisch polymeer PA12, ook bekend als polyamide 12, staat bekend om zijn superieure mechanische eigenschappen, robuustheid en chemische bestendigheid. Door de verspreiding van vlammen bij blootstelling aan brand te beperken, is de vlamvertragende versie van PA12 ontworpen om aan strenge veiligheidsvoorschriften te voldoen. Hierdoor is het de beste optie voor toepassingen waarbij brandveiligheid cruciaal is, zoals in de elektrische, automobiel- en ruimtevaartindustrie. Met het extra voordeel van brandwerendheid hebben componenten die zijn geprint met PA12 vlamvertragend poeder een grote sterkte, slagvastheid en thermische stabiliteit.

Materiaal

PA11

Deze hoogwaardige kunststof bestaat volledig uit hernieuwbare grondstoffen. Castorolie, gewonnen uit de zaden van de Afrikaanse wonderboom "Ricinus communis", dient als basis voor polyamide 11 (PA11). De materiaal hardheid van PA11, die varieert van meer dan 40 °C tot meer dan 130 °C, is extreem hoog. Bovendien is het sterk en flexibel genoeg om PP-vormdelen te vervangen. Omdat het bij breuk niet versplintert, is dit materiaal vooral belangrijk in de auto-industrie, waar het vaak wordt gebruikt voor auto-interieurs.

  • Polymeerpoeder

    ROLASERIT® PA11

Materiaal

PA11 CF

Een biologisch geteeld poeder genaamd Polyamide 11 Carbon Fibre (PA11 CF) wordt gebruikt in veeleisende toepassingen voor poederbedfusie. Deze stof combineert een extreem hoge stijfheid met uitstekende ductiliteit en slagvastheid en is een van de sterkste op het gebied van 3D-printen. Wanneer sterkte en stijfheid vereist zijn, geeft dit met koolstofvezel versterkte 3D-printmateriaal uw onderdelen geavanceerde mechanische prestaties in een gitzwarte kleur.

  • Polymeerpoeder

    BASF Ultrasint® PA11 Black CF

Materiaal

PA11 ESD

Polyamide 11 Elektrostatische Ontlading (PA11 ESD) is een poedermateriaal met elektrostatische ontladingseigenschappen voor meer procesbetrouwbaarheid in gebruik. Met dit materiaal geprinte onderdelen hebben uitstekende eigenschappen zoals een hoge treksterkte en elasticiteit, evenals een hoge processtabiliteit en een lage elektrische weerstand.

  • Poeder

    BASF Ultrasint® PA11 ESD

Materiaal

PA6-achtig

De kwaliteiten van PA6, een thermoplast die bekend staat om zijn uitzonderlijke mix van sterkte, flexibiliteit en slagvastheid, worden nagebootst door PA6-achtige poeders. Door gebruik te maken van deze eigenschappen bieden PA6-achtige poeders 3D-printhobbyisten en bedrijven een creatieve manier om componenten en prototypes te creëren met een opmerkelijke mechanische integriteit en slijtvastheid. Vanwege het vermogen van het materiaal om de structurele stabiliteit bij verschillende temperaturen te behouden, kan het voor een verscheidenheid aan toepassingen worden gebruikt, waaronder consumentenartikelen en auto-onderdelen.

  • Poeder

    Evonik INFINAM® PA613

Materiaal

Flexibel

Flexibel poeder voor 3D-printen is een innovatief materiaal waarmee zachte en elastische onderdelen kunnen worden gemaakt met hoge precisie en sterkte. Er zijn verschillende soorten flexibel poeder op basis van diverse kunststoffen, zoals TPC (polyether-polyester copolymeer), TPU (thermoplastisch polyurethaan) of TPA (thermoplastisch polyamide). Deze poeders kunnen worden verwerkt met verschillende poedergebaseerde 3D-printtechnologieën, zoals lasersinteren (LS), high speed sintering (HSS) of binder jetting. Flexibel poeder voor 3D-printen is geschikt voor een breed scala aan toepassingen, zoals dempers, actuatoren, gereedschapshouders, behuizingen, slangen of medische hulpmiddelen.

  • Polymeerpoeder

    Evonik INFINAM® TPC 8008 P

  • Polymeerpoeder

    Evonik INFINAM® TPA 4006 P

  • Poeder

    BASF Ultrasint® TPU 88A Black

  • Poeder

    BASF Ultrasint® TPU 88A

Staat uw gewenste materiaal er niet bij?

Dit is geen probleem! Wij staan open voor uw wensen. Wij controleren graag voor u of uw gewenste materiaal betrouwbaar kan worden verwerkt op onze printers. Neem eenvoudig contact met ons op via ons contactformulier. Wij kijken ernaar uit om u verder te helpen!

PartsToGo

Onze poeder 3D-printers: